PIERIAS NEA - Ειδήσεις και Νέα από Πιερία , Ελλάδα , Κόσμο.

Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Αρνάκι με σάλτσα κρασιού και δαμάσκηνα - Συνοδέψτε με ψητές πατάτες ή πουρέ

[wide]


Υλικά
 
  • 1 κιλό αρνίσια ωμοπλάτη
  • 1 φλ. τσαγιού δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1/4 κ. γλ. κανέλα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου/ λαχανικών ή νερό

Εκτέλεση
 
  1. Κόψτε το αρνί σε κύβους και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
  2. Ροδίστε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα δαμάσκηνα, το τζίντζερ, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστούν.
  4. Προσθέστε το κρασί, το ζωμό ή το νερό και το ροδισμένο αρνί.
  5. Όταν τα υγρά πάρουν βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε το αρνάκι να μαγειρευτεί για 1,5 έως 2,5 ώρες.
  6. Γαρνίρετε με μαϊντανό και απολαύστε!

Δημοσίευση σχολίου

Το www.pieriasnea.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget