PIERIAS NEA - Ειδήσεις και Νέα από Πιερία , Ελλάδα , Κόσμο.

Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!




================================================================================================
Το https://www.pieriasnea.gr/ χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Θρεπτική αξία του τυριού


Η διατροφική σύσταση του τυριού εξαρτάται από την ποικιλία του. Για παράδειγμα, 100 γραμμάρια μοτσαρέλας αποδίδουν περίπου 263 θερμίδες και 21 γραμμάρια λίπους, ενώ η ίδια ποσότητα Gouda ανεβαίνει στις 364 θερμίδες και 31 γραμμάρια λίπους.
Παρά την υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες, το τυρί παραμένει πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνες, ασβέστιο, φώσφορος και βιταμίνες (Β2, Β12, Α). Ωστόσο, η μέτρια κατανάλωση είναι το «κλειδί».

Τα οφέλη και οι κίνδυνοι της καθημερινής κατανάλωσης

Η επίδραση του τυριού εξαρτάται από την ποσότητα και το είδος που καταναλώνεται.

Οφέλη:

Το τυρί παρέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά και μπορεί να έχει προστατευτική δράση έναντι νοσημάτων όπως καρδιοπάθειες, μεταβολικό σύνδρομο, διαβήτη τύπου 2 και καρκίνο του παχέος εντέρου, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες.

Κίνδυνοι:


Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη πρόσληψη αλατιού και θερμίδων, συμβάλλοντας στην υπέρταση ή σε γαστρεντερικές δυσανεξίες. Τα επεξεργασμένα τυριά ενδέχεται να περιέχουν πρόσθετα ή να ασκούν εθιστική επίδραση. Ορισμένες μελέτες έχουν συσχετίσει υψηλή κατανάλωση με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη.
 
Ποια είναι η ασφαλής ποσότητα;

Η Γερμανική Εταιρεία Διατροφής (DGE) προτείνει δύο μερίδες γαλακτοκομικών ημερησίως. Μια φέτα τυρί των 30 γραμμαρίων αποτελεί μία τέτοια μερίδα. Εάν δεν καταναλώνετε άλλα γαλακτοκομικά μέσα στην ημέρα, μπορείτε να φάτε έως 60 γραμμάρια τυρί.

Πότε πρέπει να αποφεύγεται το τυρί;

Άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη θα πρέπει να είναι προσεκτικά, καθώς η ατελής πέψη της μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως φούσκωμα ή διάρροια. Επίσης, όσοι είναι ευαίσθητοι στην ισταμίνη καλό είναι να αποφεύγουν ώριμα τυριά, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

Πάντως, παλαιωμένα τυριά όπως η παρμεζάνα έχουν ελάχιστη λακτόζη και είναι συχνά πιο εύπεπτα.
 

Πηγή: https://e-howto.gr

Δημοσίευση σχολίου

Το www.pieriasnea.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget