PIERIAS NEA - Ειδήσεις και Νέα από Πιερία , Ελλάδα , Κόσμο.

Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!




================================================================================================
Το https://www.pieriasnea.gr/ χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Νηστίσιμο ρύζι μπασμάτι με λαχανικά


Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου


Το ρύζι μπασμάτι είναι μια ποικιλία μακρύκοκκου ρυζιού που καλλιεργείται κυρίως στο Πακιστάν και στην Ινδία, και το όνομά του μεταφράζεται ως «ευωδιαστός». Το μπασμάτι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, ενώ θεωρείται πιο υγιεινό από άλλα είδη ρυζιού, λόγω της ιδιαίτερης σύστασης των κόκκων του αμύλου του. 
Πιο αναλυτικά, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε αμυλόζη και υψηλή περιεκτικότητα σε αμυλοπηκτίνη. 
Αυτός ο συνδυασμός των δύο τύπων αμύλου εξασφαλίζει στο μπασμάτι χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σχέση με το κοινό λευκό ρύζι, επομένως δεν προκαλεί πολύ απότομη αύξηση στα επίπεδα του σακχάρου του αίματος.
 
Υλικά (2 μερίδες)
 
  • 1 κούπα ρύζι μπασμάτι ωμό
  • 1 & 1/2 κούπα ψητά λαχανικά της επιλογής μας (ταιριάζουν πολύ οι πολύχρωμες πιπεριές, καρότο, κρεμμύδι, κολοκύθι, μελιτζάνα)
  • 2-3 κ.σ. κάσιους ωμά, χοντροκομμένα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κάρι
  • λίγο φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα
 
Εκτέλεση
 
  1. Ψήνουμε τα λαχανικά σε σχαροτήγανο χωρίς λάδι, με αλάτι και πιπέρι.
  2. Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο τα λαχανικά μας και στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε.
  3. Βράζουμε το ρύζι μπασμάτι σε μέτρια φωτιά, με κλειστό καπάκι. Σημειώστε ότι για την 1 κούπα ρύζι θα χρειαστούμε 2 & 1/3 της κούπας νερό και 1/2 κ.γ. αλάτι.
  4. 1 λεπτό πριν αποσύρουμε το ρύζι από τη φωτιά, ρίχνουμε τα λαχανικά, το κάρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τα κάσιους και έξτρα αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά). Ανακατεύουμε ελαφρά και στη συνέχεια, αφήνουμε το ρύζι μας για 10’ λεπτά εκτός φωτιάς.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, προσθέτουμε από πάνω τον φρέσκο μαϊντανό και απολαμβάνουμε.

Διατροφική αξία ανά μερίδα
 
  • Ενέργεια: 402 kcal
  • Υδατάνθρακες: 27,4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 10,8 γρ.
  • Λιπαρά: 5,2 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,7 γρ.

*H φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI

Δημοσίευση σχολίου

Το www.pieriasnea.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget