PIERIAS NEA - Ειδήσεις και Νέα από Πιερία , Ελλάδα , Κόσμο.

Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!




================================================================================================
Το https://www.pieriasnea.gr/ χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Πρωτεϊνική πατατόπιτα με φέτα - Με αυτή τη συνταγή εξασφαλίζετε καλό κορεσμό με λίγες θερμίδες


Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου


Να λοιπόν ένα γεύμα με ισορροπημένα ποσοστά αμύλου και πρωτεΐνης που διασφαλίζουν καλό κορεσμό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αν και η φέτα έχει αρκετά λιπαρά και αλάτι, τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής έχουν χαμηλή αλκαλικότητα και ελάχιστα λιπαρά, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι άκρως ισορροπημένο, χωρίς πολλές θερμίδες. Ιδανική επιλογή για ανθρώπους με γαστροοισοφαγικά προβλήματα, έντονες καούρες και παλινδρόμησεις. Φτιάχνεται σε μόλις 10 λεπτά και αποτελεί εξίσου καλό και χορταστικό πρωινό, μεσημεριανό, αλλά και βραδινό, με την κατάλληλη συνοδεία κάθε φορά. Λίγες θερμίδες λοιπόν, υψηλή πρωτεΐνη, καλό ασβέστιο, αρκετά καλά λιπαρά και φουλ γεύση!
 
Υλικά (1 μερίδα)
 
  • 1 πατάτα 200-220 γρ.
  • 3 κ.σ. βρώμη αλεσμένη
  • 2 ασπράδια
  • 30 γρ. φέτα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση

  1.  Τρίβουμε την πατάτα στο χοντρό τρίφτη και την πάναρουμε με χαρτί για να απορροφηθούν τυχόν υγρασίες.
  2. Χτυπάμε καλά τα ασπράδια με το αλατοπίπερο και ενσωματώνουμε μέσα στο μείγμα των ασπραδιών την τριμμένη πατάτα.
  3. Ρίχνουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι, ώστε να πάνε όλα τα υλικά παντού και να αναμειχθούν σωστά.
  4. Προθερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και λίγα δευτερόλεπτα μετά, προσθέτουμε τον χυλό της πατατόπιτας.
  5. Μόλις ψηθεί η μία πλευρά (περιμένουμε μέχρι να ροδίσει), γυρνάμε από την άλλη με τη βοήθεια ενός πιάτου και ψήνουμε, προσθέτοντας το σουσάμι.
  6. Λίγο πριν αποσύρουμε, προσθέτουμε και τη φέτα ώστε να λιώσει.


Διατροφική αξία ανά μερίδα
 
  • Ενέργεια: 354 kcal
  • Υδατάνθρακες: 47 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 24,2 γρ.
  • Λιπαρά: 14,3 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 4,7 γρ.

* Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με ΑΙ



Δημοσίευση σχολίου

Το www.pieriasnea.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget