PIERIAS NEA - Ειδήσεις και Νέα από Πιερία , Ελλάδα , Κόσμο.

Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!




================================================================================================
Το https://www.pieriasnea.gr/ χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Απλή και υγιεινή συνταγή - Ψητός σολομός με σκορδάτη σάλτσα λεμονιού ...


Υλικά
 
  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. μουστάρδα ντιζόν
  • 2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 3 ματσάκια σπαράγγια
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
 
  1. Ανακατέψτε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο και το αλάτι με το πιπέρι σε ένα μπολ.
  2. Απλώστε την πάστα σκόρδου- λεμονιού και στις δύο πλευρές του σολομού. Αν ο χρόνος το επιτρέπει, μαρινάρετε για 1 ώρα. Διαφορετικά, συνεχίστε με τη συνταγή.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο σε όσο το δυνατόν υψηλότερη θερμοκρασία γίνεται.
  4. Ανακατέψτε τα σπαράγγια και τα ντοματίνια με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Απλώστε τα σε ένα μεγάλο ταψί και αφήστε χώρο για το σολομό. Τοποθετήστε το σολομό στο ταψί αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ του κάθε φιλέτου και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο.
  5. Ψήστε το σολομό για περίπου 15 λεπτά -η σάρκα πρέπει να ξεφλουδίζει και η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι στους 50 βαθμούς.
  6. Μεταφέρετε το σολομό και τα λαχανικά σε πιάτο. Τρίψτε παρμεζάνα πάνω από τα λαχανικά. Στύψτε χυμό λεμονιού πάνω από το σολομό, πασπαλίστε με μαϊντανό και απολαύστε.

Δημοσίευση σχολίου

Το www.pieriasnea.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget