PIERIAS NEA - Ειδήσεις και Νέα από Πιερία , Ελλάδα , Κόσμο.

Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!




================================================================================================
Το https://www.pieriasnea.gr/ χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Κοτόπουλο σε σάλτσα λευκού κρασιού – Ένα τέλειο γεύμα για όλη την οικογένεια


Υλικά
 
  • 4 στήθη κοτόπουλου, με την πέτσα
  • 2- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοτριμμένες
  • 1 κ. σ. αποξηραμένα μυρωδικά
  • 1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 250 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 125 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
 
  1. Ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  2. Καρυκεύστε το κοτόπουλο παντού και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  3. Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι σε μέτρια φωτιά και τηγανίστε το κοτόπουλο, με την επιδερμίδα προς τα κάτω, για 8- 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα εξωτερικά.
  4. Αναποδογυρίστε το κοτόπουλο και ψήστε το για 6- 8 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσει παντού. Αφαιρέστε σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη.
  5. Αν το τηγάνι είναι στεγνό, ρίξτε άλλη 1 κουταλιά της σούπας λάδι, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 8- 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην πάρουν χρώμα.
  6. Ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε τα μυρωδικά και μαγειρέψτε για άλλο 1 λεπτό.
  7. Προσθέστε το αλεύρι, ρίξτε το κρασί και σιγοβράστε για 2- 3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίξτε το ζωμό και ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει.
  8. Επιστρέψτε τα στήθη κοτόπουλου στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα πάνω. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 15- 20 λεπτά μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς και το κοτόπουλο να ψηθεί.
  9. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, επαναφέρετε τη σάλτσα σε σιγοβράσιμο, αποσύρετε από τη φωτιά και γαρνίρετε το μαϊντανό, αν χρησιμοποιήσετε.

Δημοσίευση σχολίου

Το www.pieriasnea.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget