Το κοτόπουλο είναι πάντα μια καλή ιδέα για ένα γρήγορο γεύμα. Με υλικά που έχουμε σχεδόν πάντα στην κουζίνα -πάπρικα, μουστάρδα και κρασί- του δίνουμε ένταση και νοστιμιά.
Υλικά:
Μερίδες: 4
- 700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 3 εκ.
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- 90 ml λευκό κρασί
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
- 1 φύλλο δάφνης
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με πάπρικα, μουστάρδα και κρασί, αρχικά αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
- Στη συνέχεια, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.UnmuteRemaining Time -0:00Fullscreen
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο με τη δάφνη για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πάπρικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με 5 κουτ. σούπας νερό.
- Περιχύνουμε το φαγητό και μαγειρεύουμε για άλλα 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
- Συνοδεύουμε, το κοτόπουλο με πάπρικα, μουστάρδα και κρασί, με πατάτες τηγανητές ή ένα αφράτο πιλάφι και πράσινη σαλάτα.
Πηγη
0 Σχόλια
Το www.pieriasnea.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.