Υλικά
- 1 κοτόπουλο τεμαχισμένο
- 500 γρ. μακαρόνια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού Ελαιόλαδο
- 1 κεφάλι σκόρδο
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού κρασί
- χυμό από 1 ½ μέτριο λεμόνι
- ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το κοτόπουλο.
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα τηγανίζουμε αρκετά καλά.
- Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό.
- Βράζουμε χωριστά τα μακαρόνια, ανάλογα με το πόσο βρασμένα θέλουμε να τα φάμε.
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια με μια μερίδα από το κρέας και τα περιχύνουμε με μια κουταλιά από τη σάλτσα
Δημοσίευση σχολίου
Το www.pieriasnea.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.