PIERIAS NEA - Ειδήσεις και Νέα από Πιερία , Ελλάδα , Κόσμο.

Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!




================================================================================================
Το https://www.pieriasnea.gr/ χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα πιπεριού - Συνοδέψτε με λευκό ρύζι ή ψητά λαχανικά


Υλικά
 
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
  • 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
  • 1/ φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρασί μαγειρικής sherry
  • 2 κ. σ. σάλτσα στρειδιών
  • 1 κ. σ. σούπας κορν φλάουρ
  • 2 κ. σ. λάδι
  • 1 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. μείγμα κινέζικου μπαχαρικού
  • 2 πιπεριές, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • Μαγειρεμένο λευκό ρύζι, για το σερβίρισμα
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι σε φέτες και σουσάμι, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε τη σάλτσα σόγιας, το ζωμό, το κρασί, τη σάλτσα στρειδιών και το κορν φλάουρ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα. Αφήστε το στην άκρη.
  2. Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πασπαλίστε ομοιόμορφα το φιλέτο με πιπέρι και κινέζικο μπαχαρικό. Όταν το λάδι λαμπυρίζει, προσθέστε το κρέας στο τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά. Μεταφέρετε το φιλέτο σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Κόψτε το φιλέτο κατά μήκος σε λεπτές φέτες.
  3. Ζεστάνετε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέστε τις πιπεριές στο τηγάνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά. Ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε 1 λεπτό.
  4. Χτυπήστε ξανά το μείγμα σάλτσας σόγιας και προσθέστε το στο τηγάνι μαζί με τη μπριζόλα σε φέτες και σιγοβράστε τη σάλτσα μέχρι να πήξει, 1 έως 2 λεπτά.
  5. Σερβίρετε το φιλέτο πάνω από μαγειρεμένο ρύζι και γαρνίρετε με κρεμμυδάκια και σουσάμι, αν θέλετε.

Δημοσίευση σχολίου

Το www.pieriasnea.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget