PIERIAS NEA - Ειδήσεις και Νέα από Πιερία , Ελλάδα , Κόσμο.

Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!




================================================================================================
Το https://www.pieriasnea.gr/ χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Λαχταριστός μουσακάς - Αρωματικός, κρεμώδης και πλούσιος σε γεύση


Υλικά
 
  • 3 μελιτζάνες
  • 2 πατάτες
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • Για τον κιμά:
  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ντομάτες σε κύβους
  • 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
 
Για τη μπεσαμέλ:
 
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού γάλα, ζεστό
  • 2 κρόκοι αυγών
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • 2/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα, για τη συναρμολόγηση
 
Φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
 
  1. Πλύντε τις μελιτζάνες και τις πατάτες και κόψτε τις σε ροδέλες ίδιου πάχους. Στεγνώστε τις μελιτζάνες με χαρτί κουζίνας και αφαιρέστε τα περιττά υγρά.
  2. Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα λαχανικά στο καυτό λάδι και τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν λίγο. Εργαστείτε σε δύο παρτίδες για να αποφύγετε τον συνωστισμό, προσθέτοντας περισσότερο λάδι μεταξύ των παρτίδων.
  3. Όταν βγάλετε τα λαχανικά από το λάδι, τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. Αλατοπιπερώστε και αφήστε στην άκρη.
  4. Για να φτιάξετε τον κιμά ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε τον κιμά και το κρεμμύδι. Σοτάρετε μέχρι το μοσχαρίσιο κρέας να ροδίσει καλά και να ψηθεί. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε άλλα 2 λεπτά.
  5. Προσθέστε στην κατσαρόλα τους κύβους ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας, την κανέλα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Φέρτε τα σε βρασμό, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
  6. Αφαιρέστε τον κιμά από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.
  7. Για να φτιάξετε τη μπεσαμέλ λιώστε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πήξει και να φουσκώσει και να αρχίσει να ροδίζει ελαφρά.
  8. Προσθέστε σιγά- σιγά το γάλα, ενώ ανακατεύετε συνεχώς για να μην σβολιάσει. Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίστε να χτυπάτε με το σύρμα για 3- 4 λεπτά μέχρι να πήξει και να πάρει σχεδόν βράση.
  9. Αποσύρετε τη μπεσαμέλ από τη φωτιά και προσθέστε τους κρόκους των αυγών, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση καθώς και 1 πρέζα μοσχοκάρυδο. Χτυπήστε γρήγορα τους κρόκους των αυγών για να ενσωματωθούν πλήρως τα αυγά χωρίς να τα αφήσετε να μαγειρευτούν σε σβώλους στη σάλτσα και στη συνέχεια αφήστε τα στην άκρη.
  10. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  11. Απλώστε τις πατάτες σε μια ομοιόμορφη στρώση στον πάτο ενός ταψιού. Στρώστε τις μισές μελιτζάνες πάνω από τις πατάτες.
  12. Ρίξτε όλο τον κιμά πάνω από τις μελιτζάνες και στρώστε τις υπόλοιπες μελιτζάνες πάνω από τον κιμά. Περιχύστε τη μπεσαμέλ πάνω από τις μελιτζάνες και από πάνω ρίξτε την παρμεζάνα.
  13. Ψήστε τον μουσακά για 35- 45 λεπτά ή μέχρι η κρούστα να ροδίσει.
  14. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν τον σερβίρετε.
  15. Πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό και απολαύστε!

Δημοσίευση σχολίου

Το www.pieriasnea.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget