PIERIAS NEA - Ειδήσεις και Νέα από Πιερία , Ελλάδα , Κόσμο.

Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!




================================================================================================
Το https://www.pieriasnea.gr/ χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Διαβήτης: Δύο SOS κινήσεις που κρατούν το σάκχαρο υπό έλεγχο

 


Το υγιεινό διατροφικό πλάνο των ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη δεν διαφέρει από αυτό όσων δεν έχουν διαβήτη. Η Αμερικανική Διαβητολογική Ένωση (ADA) προτείνει για τους διαβητικούς ασθενείς τις διατροφικές οδηγίες που συστήνονται στον γενικό πληθυσμό –δηλαδή μια διατροφή που επικεντρώνεται στα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα όσπρια (μπιζέλια και φασόλια) και τα γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Χαρβαρντ προσθέτουν μερικές ακόμη πληροφορίες που συμβάλλουν στη καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου.

Αρχικά, καλό θα είναι οι ασθενείς να δίνουν περισσότερη προσοχή στην πρόσληψη υδατανθράκων.

Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης παρέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά ανά θερμίδα σε σχέση με τους ραφιναρισμένους υδατάνθρακες και τείνουν να είναι πιο πλούσια σε φυτικές ίνες. Το σώμα χωνεύει τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες πιο αργά, πράγμα που συνεπάγεται πιο μέτρια αύξηση στα επίπεδα σακχάρου.

Για τους περισσότερους πάσχοντες από διαβήτη, οι υδατάνθρακες θα πρέπει να αναλογούν σε περίπου 45% έως 55% των συνολικών θερμίδων που καταναλώνουν καθημερινά. Καλό θα είναι, λοιπόν, να επιλέγουν τους υδατάνθρακές τους προσεκτικά ώστε να προέρχονται –ιδανικά- από τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα φρούτα. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγουν τους πολύ ραφιναρισμένους υδατάνθρακες όπως το λευκό ψωμί, τα μακαρόνια και το ρύζι, καθώς και τις καραμέλες, τα σακχαρούχα ροφήματα και τα γλυκά. Οι ραφιναρισμένοι υδατάνθρακες τείνουν να προκαλούν έντονες αυξήσεις στο σάκχαρο του αίματος και να ενισχύουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.

Οι φυτικές ίνες έχουν δύο μορφές: τις διαλυτές –το είδος που βρίσκεται στα δημητριακά ολικής άλεσης- και τις αδιάλυτες –το είδος που βρίσκεται στα όσπρια όπως τα φασόλια, τη βρώμη και τα φρούτα. Οι διαλυτές φυτικές ίνες συγκεκριμένα φαίνεται πως μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα βελτιώνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι ο ασθενής προοδευτικά μπορεί να χρειαστεί λιγότερα φάρμακα για τον έλεγχο του διαβήτη.

Τέλος, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από μελέτες που υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση αρκετών φυτικών ινών μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων και οι πάσχοντες από διαβήτη πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να μειώσουν αυτόν τον κίνδυνο.

 ygeiamou.gr

Δημοσίευση σχολίου

Το www.pieriasnea.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget