PIERIAS NEA - Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!

Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!






Το www.pieriasnea.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Μακελειό στη Μόσχα: Διεθνής καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης – Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ


Η Ουκρανία, η οποία έχει εμπλακεί σε πόλεμο με τη Ρωσία για περισσότερα από δύο χρόνια, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση που έγινε, την Παρασκευή (22/03), στη Μόσχα.

«Η Ουκρανία δεν έχει καταφύγει ποτέ στη χρήση τρομοκρατικών μεθόδων", έγραψε ο Μιχαήλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ανάρτησή του στο X. Ακόμα, ο ίδιος ανέφερε, σύμφωνα με το CNN, ότι πιστεύει πως η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει την επίθεση για να δικαιολογήσει τη συνεχιζόμενη σύγκρουση και να κλιμακώσει τις επιχειρήσεις στο πλαίσιο της »στρατιωτικής προπαγάνδας» στην Ουκρανία.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, καταδίκασε «με τον πιο έντονο τρόπο τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπός του, Φαρχάν Χακ. «Ο Γενικός Γραμματέας μεταφέρει τα βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των πεσόντων και στον λαό και στην κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εύχεται στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Κινέζος ηγέτης, Σι Τζινπίνγκ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Πούτιν, το Σάββατο (23/03), «για τη σοβαρή τρομοκρατική επίθεση που προκάλεσε βαριές απώλειες», σύμφωνα με δημοσίευμα των κινεζικών κρατικών μέσων ενημέρωσης.

Επίσης, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, καταδίκασε την επίθεση. «Η Γαλλία εκφράζει την αλληλεγγύη της στα θύματα, στους αγαπημένους τους και σε όλο τον ρωσικό λαό», ανέφερε το Μέγαρο των Ηλυσίων, όπως μετέδωσαν το AFP και το Reuters. Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, δήλωσε το Σάββατο (23/03) ότι η χώρα του «καταδικάζει σθεναρά την αποτρόπαια επίθεση» και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον ρωσικό λαό σε ανάρτησή του στο Χ. Ακόμα, ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, κατήγγειλε «την τρομοκρατική επίθεση» και έστειλε «βαθύτατα συλλυπητήρια και ειλικρινή συμπάθεια».

Η ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών

Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή (22/03), καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα.

Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα αναφέρονται τα εξής: «Συγκλονισμένοι από τις τρομερές εικόνες που έρχονται από τη Μόσχα μετά τη φρικτή επίθεση στο Crocus City Hall. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων στις οποίες εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια».

Ρωσία, Μόσχα, Υπουργείο Εξωτερικών


Δημοσίευση σχολίου

Το pieriasnea.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget