PIERIAS NEA - Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!

Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!






Το www.pieriasnea.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ομελέτα με μανιτάρια, μυρωδικά και τυρί


Ένα υπέροχο γεύμα που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα, πρωτεινούχο και γεμάτο βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, που θα κάνει μικρούς και μεγάλους να σκουπίσουν τα πιάτα τους.


Σερβίρετέ τη στο πρωινό ή σε ένα διάλλειμα για brunch, βάλτε την μέσα σε μπακέτα, χωριάτικη φραντζόλα ή αραβική πίτα για το κυρίως γεύμα, μαζί με μια χορταστική σαλάτα και αξιοποιήστε έτσι ότι περισσεύματα έχετε.


Υλικά για τη Συνταγή


  • 250 γραμμάρια μανιτάρια της επιλογής σας, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο κατά βούληση
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, χωριστά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας τσένταρ ή άλλο τυρί που λιώνει



Εκτέλεση

1.Αρχικά, καθαρίστε με ένα βουρτσάκι ή με ένα νωπό πανί, τα μανιτάρια, από χώματα και σκόνη και κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι και πολτοποιήστε το σκόρδο.

2. Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αποβάλλουν τα υγρά τους.

3. Αλατοπιπερώστε ελαφρά και συνεχίστε για λίγο ακόμα το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ρίξτε τη μια κουταλιά βούτυρο, το πολτοποιημένο σκόρδο και φέρτε τα μερικές βόλτες ακόμα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε τον μαϊντανό, ανακατέψτε καλά και αποσύρετε το μίγμα σε ένα πιάτο.

4. Σε ένα μπολ σπάστε τα αυγά, ρίξτε το γάλα, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε το μίγμα της ομελέτας.

5. Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίξτε το μίγμα της ομελέτας. Αφήστε το να σταθεροποιηθεί για λίγα λεπτά και με μια σπάτουλα ξεκινήστε να σηκώνετε σε μερικά σημεία την σταθεροποιημένη ομελέτα, εγείροντας λίγο το τηγάνι, ώστε να εισχωρήσει το ωμό μίγμα από κάτω. Μην παραψήσετε την ομελέτα.

6. Πασπαλίστε παντού την ομελέτα με το τριμμένο τυρί, και βάλτε τα μαγειρεμένα μανιτάρια στη μισή πλευρά. Γείρετε από πάνω την άλλη μισή σκέτη πλευρά και σκεπάστε τη γέμιση. Μεταφέρετε την ομελέτα σε ένα πιάτο και απολαύστε.

Δημοσίευση σχολίου

Το pieriasnea.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget