PIERIAS NEA - Ειδήσεις και Νέα από Πιερία , Ελλάδα , Κόσμο.

Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Μοσχαράκι κοκκινιστό - Με κόκκινο κρασί και αρωματικά μπαχαρικά

[wide]

Υλικά
 
  • 600- 700 γρ. μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. ντοματοπελτέ
  • 400 ml κόκκινο κρασί
  • 400 ml ζωμό βοδινού
  • 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 2- 3 στικς κανέλα
  • 4- 5 σπόρους γαρύφαλλο
  • 4- 5 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
  • Φύλλα δάφνης

Εκτέλεση


  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνουν μαλακά και διάφανα.
  2. Προσθέστε τα κομμάτια μοσχαριού και ανακατέψτε καλά μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέστε τον ντοματοπελτέ και ανακατέψτε για λίγα λεπτά. Ρίξτε στην κατσαρόλα το κόκκινο κρασί, τα μπαχαρικά, τα φύλλα δάφνης, το ξύσμα λεμονιού, τον ζωμό βοδινού, το αλάτι και το πιπέρι. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό.
  4. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή, καλύψτε με καπάκι και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 1,5- 2 ώρες, μέχρι το μοσχαράκι να μαγειρευτεί και να γίνει μαλακό.
  5. Όταν το μοσχαράκι είναι έτοιμο, αφαιρέστε τα μπαχαρικά και τα φύλλα δάφνης. Σερβίρετε με ρύζι, πατάτες, ή ψωμί για να απολαύσετε την υπέροχη σάλτσα.

Δημοσίευση σχολίου

Το www.pieriasnea.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget