PIERIAS NEA - Ειδήσεις και Νέα από Πιερία , Ελλάδα , Κόσμο.

Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!




================================================================================================
Το https://www.pieriasnea.gr/ χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Kεφτεδάκια με πλιγούρι και ψωμί ολικής άλεσης


ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)


  • 1/2 φλ. πλιγούρι
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 8 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες
  • 3/4 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 1/4 κ.γ. κόκκινη καυτερή πιπεριά, λιωμένη
  • 1500 γρ. ντομάτες κονακασέ, σε καρέ
  • 4 φλ. ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 2 φλ. ψωμί ολικής αλέσεως, κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 450 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένη παρμεζάνα
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη, (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Τοποθετούμε το πλιγούρι σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και το καλύπτουμε πλήρως με ζεστό νερό. 
  2. Το αφήνουμε να μουλιάσει για 30 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά με ένα ψιλό σουρωτήρι. 
  3. Παράλληλα, ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι σε μεγάλη γάστρα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. 
  4. Προσθέτουμε σκόρδο, ρίγανη και τριμμένη κόκκινη πιπεριά και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να ροδίσουν, για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις φρέσκιες ψιλοκομμένες ντομάτες και τις ντομάτες κονκασέ και αυξάνουμε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή, αφήνοντάς τα υλικά να σιγοβράσουν. 
  5. Ύστερα χαμηλώνουμε τη φωτιά, τα σκεπάζουμε, καθώς προετοιμάζουμε τους κεφτέδες. Τοποθετούμε το ψωμί σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και προσθέτουμε κρύο νερό. 
  6. Το αφήνουμε να μουλιάσει για λίγα λεπτά και ύστερα το στραγγίζουμε καλά. Χτυπάμε το αυγό και το ασπράδι σε ένα μεγάλο μπολ. 
  7. Προσθέτουμε το πλιγούρι, το ψωμί, τον κιμά, την παρμεζάνα, την κανέλα, το πιπέρι και το αλάτι και ζυμώνουμε. 
  8. Πλάθουμε 20 κεφτεδάκια, μήκους 5 εκατοστών. 
  9. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Βάζουμε τους μισούς κεφτέδες και τους γυρίζουμε μέσα στο τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν για 3 – 4 λεπτά. 
  10. Ύστερα τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τους υπόλοιπους κεφτέδες. 
  11. Παράλληλα ανακατεύουμε τη σάλτσα ντομάτας που σιγοβράζει μέχρι να πολτοποιηθεί πλήρως. 
  12. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, ώστε να καλύπτονται μερικώς από τη σάλτσα και τα σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 50 λεπτά. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε ζάχαρη, αν μας φαίνεται ξινή, και επιπλέον πιπέρι για πιο έντονη γεύση. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα.

TIP: Μπορείτε να τα διατηρήσετε στη συντήρηση για τουλάχιστον τρεις ημέρες, ενώ στην κατάψυξη μέχρι και τρεις μήνες.

Δημοσίευση σχολίου

Το www.pieriasnea.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget