27 Σεπτεμβρίου 2023

Παραδοσιακά κεφτεδάκια - Ψητά στο φούρνο -στην πιο υγιεινή εκδοχή τους

Παραδοσιακά κεφτεδάκια - Ψητά στο φούρνο -στην πιο υγιεινή εκδοχή τους


Υλικά
 
  • 250 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 250 γρ. αρνίσιο ή χοιρινό κιμά
  • 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ. σ. γάλα
  • 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κ. γλ. κύμινο
  • 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 3 κ. σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 αυγό

Εκτέλεση


  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Στρώστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε μια σχάρα πάνω στο αλουμινόχαρτο.
  3. Συνδυάστε το γάλα και τη φρυγανιά και αφήστε να δράσει 5 λεπτά.
  4. Πλάστε το μείγμα σε κεφτέδες και τοποθετήστε τους στο προετοιμασμένο ταψί.
  5. Ψήστε 20- 22 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν οι κεφτέδες.

Δημοσίευση σχολίου

Το www.pieriasnea.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.




Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search