PIERIAS NEA - Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!

Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!






Το www.pieriasnea.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ποια γνωστά ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ μένουν εκτός Βουλής

[wide]

Η νέα πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο 17,84% έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των κοινοβουλευτικών εδρών από τις 71 στις 47, οπότε εκ των πραγμάτων μένουν εκτός Βουλής αρκετά γνωστά ονόματα.
Ειδικότερα, το μεγαλύτερο πλήγμα φαίνεται πως υπέστη η προεδρική πτέρυγα, ήτοι πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, που κατά το παρελθόν είχαν διατελέσει υπουργοί ή υφυπουργοί.

Ειδικότερα, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, καταρχάς εκτός Κοινοβουλίου μένει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πόπη Τσαπανίδου, καθώς είναι τέταρτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ το κόμμα εξέλεγε 3 βουλευτές Επικρατείας (Όθων Ηλιόπουλος, Έλενα Ακρίτα και Ευάγγελος Αποστολάκης).

Στην Α’ Αθηνών δεν εκλέγεται ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αφού ήταν 3ος κατά σειρά και το κόμμα εκλέγει πλέον δύο βουλευτές.

Στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών δεν εκλέγεται η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αφού από τις 3 έδρες πέφτει κι εδώ στις 2.

Στον Β3 Νότιο Τομέα Αθηνών δεν εκλέγεται ο Γιάννης Μουζάλας, αφού από τις 4 έδρες το κόμμα πέφτει στις 3.

Στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθηνών δεν εκλέγεται ο Γιάννης Δραγασάκης καθώς εκεί το κόμμα από τις 4 έδρες πέφτει στις 3.

Στην Α’ Ανατολικής Αττικής δεν εκλέγεται ο Χρήστος Σπίρτζης αφού από τις 2 έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στη μια και εκλέγει μόνο τον Γιώργο Καραμέρο.

Στη Β’ Πειραιώς μένει εκτός Κοινοβουλίου ο Γιάννης Ραγκούσης, αφού κι εδώ το κόμμα από τις 2 έδρες πέφτει στη μια εκλέγοντας μόνο τη Νίνα Κασιμάτη.

Στη Β’ Δυτικής Αττικής χάνει την μοναδική έδρα που είχε το κόμμα στην περιοχή, την οποία τον Μάιο είχε ο Γιώργος Τσίπρας, εξάδελφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Αιτωλοακαρνανία χάνει το κόμμα μια έδρα οπότε μπαίνει στο Κοινοβούλιο ο Μίλτος Ζαμπάρας αλλά μένει εκτός ο Γρηγόρης Θεοδωράκης.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης μένει εκτός ο Γιάννης Αμανατίδης καθώς το κόμμα από τις 4 έδρες πέφτει στις 3.

Στη Β’ Θεσσαλονίκης μένει εκτός η Δώρα Αυγέρη αφού κι εκεί χάνεται μια έδρα, όπως και στο Ηράκλειο, που μένει εκτός «νυμφώνος» ο Σωκράτης Βαρδάκης. Τέλος, στην Πιερία δεν εκλέγεται ο Σάκης Γκούνας και στην Καβάλα η Τάνια Ελευθεριάδου.




Δημοσίευση σχολίου

Το pieriasnea.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget