PIERIAS NEA - Ειδήσεις και Νέα από Πιερία , Ελλάδα , Κόσμο.

Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!




================================================================================================
Το https://www.pieriasnea.gr/ χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Μοσχαράκι στιφάδο με αποξηραμένα φρούτα


Υλικά
 
  • 1,5 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε ατομικές μερίδες
  • 600 γρ. πράσα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 μεγάλα καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ
  • 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 250 γρ. ζεστό νερό (1 φλιτζάνι)
  • 16 αποξηραμένα δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσι)
  • 16 αποξηραμένα βερίκοκα (χωρίς κουκούτσι)
  • 16 αμύγδαλα (χωρίς φλούδα)
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


  1. Πλύνετε καλά το μοσχαράκι και σκουπίστε το με χαρτί κουζίνας (είναι σημαντικό να στεγνώσει καλά το κρέας, για να ροδίσει καλά).
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το κρέας (σε δόσεις) και σοτάρετέ το μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, το τοποθετείτε σε πιατέλα, το σκεπάζετε και το αφήνετε στην άκρη.
  3. Προσθέστε τα πράσα στο ίδιο λάδι που χρησιμοποιήσατε για να ροδίσετε το κρέας και σοτάρετέ τα. Προσθέστε το μοσχάρι και ρίξτε το κονιάκ -περιμένετε για λίγο, μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας, τα καρότα, το ζεστό νερό και αλατοπιπερώστε.
  4. Τοποθετήστε το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για 1 και 1/2 ώρα. Περίπου 10- 15 λεπτά πριν το μοσχάρι είναι έτοιμο, προσθέστε τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και τα αμύγδαλα και ανακατέψτε.
  5. Σερβίρετε με ρύζι, πουρέ ή ψητές πατάτες.


Δημοσίευση σχολίου

Το www.pieriasnea.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget