31 Οκτωβρίου 2022

Πίτσα με κοτόπουλο και προσούτο...

Πίτσα με κοτόπουλο και προσούτο...



Πίτσα με κοτόπουλο και προσούτο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ


  • Ζύμη πίτσας
  • 1 ½ φλιτζάνι κοτόπουλο, μαγειρεμένο, ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα βιολογικά ντοματίνια, κομμένα στη μέση κατά μήκος
  • 1 κουταλιά της σούπας βιολογικό βούτυρο
  • 8 σκελίδες βιολογικό σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βιολογικό αλεύρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο βιολογικό μαύρο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι βιολογικό γάλα
  • ¼ φλιτζάνι βιολογική κρέμα γάλακτος
  • ¼ φλιτζάνι τριμμένη βιολογική παρμεζάνα
  • ½ φλιτζάνι βιολογική ρόκα
  • 12 φέτες βιολογικό προσούτο
  • Εξαιρετικό βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο για πασπάλισμα

Για τη ζύµη για πίτσα


  • 500 γρ. περίπου βιολογικό αλεύρι δυνατό (αλεύρι σταρένιο για ψωμί ή 00)
  • 320 ml χλιαρό νερό πηγής
  • 25 γρ. νωπή βιολογική μαγιά (ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά)
  • 1 πρέζα ακατέργαστη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1½ κ.γ. ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
  • Λίγο βιολογικό καλαμποκάλευρο για το άνοιγμα της ζύμης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πριν ξεκινήσετε, πλύνετε όλες τις επιφάνειες και τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό νερό και θυμηθείτε να πλένετε τα χέρια, τα σκεύη και τις σανίδες κοπής, αφού αγγίξουν ωμό κρέας ή αυγά. Αποφύγετε τη διασταυρούμενη μόλυνση χρησιμοποιώντας διαφορετικό ξύλο κοπής για το κρέας σας και άλλα συστατικά.

Ζύμη Πίτσας

  1. Για να φτιάξετε τη συνταγή για τη ζύμη για πίτσα, βάζετε σε ένα μπολ το δυνατό αλεύρι για πίτσα και το αλάτι και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
  2. Κάνετε λακκούβα στο κέντρο.
  3. Διαλύετε τη μαγιά σε λίγο από το νερό και ρίχνετε τη ζάχαρη.
  4. Σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια, είναι έτοιμη.
  5. Ρίχνετε την ενεργοποιημένη μαγιά στο αλεύρι για τη ζύμη για πίτσα.
  6. Ρίχνετε το ελαιόλαδο στο νερό, και όλο μαζί το ρίχνετε στο αλεύρι. Με ένα κουτάλι ανακατεύετε κυκλικά, από το κέντρο προς τα έξω.
  7. Όταν γίνει μάζα η ζύμη (θα είναι αραιή), αδειάζετε όλα τα υλικά στον πάγκο, καθώς και όσο αλεύρι έχει μείνει στον πάτο του μπολ.
  8. Με αλευρωμένα χέρια αρχίζετε και ζυμώνετε με δυνατές κινήσεις. Κάνετε τραβήγματα στη ζύμη, ανοίγοντάς τη και ξαναμαζεύοντας την pizza.
  9. Η ζύμη πίτσας πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη. Προθερμάνετε το φούρνο, σύμφωνα, με τις οδηγίες για τη ζύμη πίτσας. Χρησιμοποιήστε φρέσκια ζύμη πίτσας και προθερμάνετε στους 220 βαθμούς C.
  10. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε, τηγανίζοντας ελαφρά για περίπου 1 λεπτό μέχρι να ροδίσει. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία να σιγοβράσει, προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε και ζεσταίνετε απαλά για 1 λεπτό.
  11. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά. Προσθέστε πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά. Αποσύρετε από τη φωτιά.
  12. Απλώστε τη ζύμη πίτσας στο ταψί και από πάνω τη σάλτσα, αφήνοντας ένα περίγραμμα γύρω από τις άκρες. Περιχύνετε με το κοτόπουλο και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κρούστα.
  13. Βγάζετε την πίτσα από το φούρνο και ρίχνετε από πάνω κομμένες ντομάτες, ρόκα και προσούτο. Κόψτε και σερβίρετε!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

by Savvi Diet , emedi.gr

Δημοσίευση σχολίου

Το www.pieriasnea.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.




Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search