PIERIAS NEA - Ειδήσεις και Νέα από Πιερία , Ελλάδα , Κόσμο.

Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!

Top Menu

▼

Main Menu

▼

10 Μαρτίου 2024

Τηγανητά μακαρόνια με τυρί - Σερβίρετέ τα ως finger food, ορεκτικό ή απλά ως ένα απολαυστικό κυρίως πιάτο


Υλικά
 
  • 230 γρ. ζυμαρικά
  • 2 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • 2 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι, μοιρασμένο
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 4 αυγά, χτυπημένα
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση
  1. Βάλτε 3 λίτρα νερό να βράσουν σε μια μεσαία κατσαρόλα και βράστε τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε περιστασιακά για 7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν al dente.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, λιώστε εντελώς το βούτυρο και ανακατέψτε με το σύρμα 1/4 φλιτζανιού αλεύρι για 2 λεπτά για να δημιουργήσετε μια ελαφριά σάλτσα.
  3. Προσθέστε το γάλα και αλατοπιπερώστε το μείγμα. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει πλήρως η σάλτσα. Προσθέστε σταδιακά το τυρί και ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί πλήρως. Τέλος, προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν καλά.
  4. Αποσύρετε τα ζυμαρικά από τη φωτιά και ρίξτε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Απλώστε ομοιόμορφα και καταψύξτε για 2 ώρες.
  5. Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να φτάσει τους 170 βαθμούς.
  6. Κόψτε τα κατεψυγμένα ζυμαρικά σε μπαστουνάκια ή τετράγωνα, πασπαλίστε με τα υπόλοιπα 2 φλιτζάνια αλεύρι, στη συνέχεια με το αυγό και στη συνέχεια με τη φρυγανιά.
  7. Τηγανίστε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, στη συνέχεια ακουμπήστε τα σε χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε με αλάτι.
  8. Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή
Τήν Μαρτίου 10, 2024
Κοινή χρήση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το www.pieriasnea.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

‹
›
Αρχική σελίδα
Προβολή έκδοσης ιστού
Από το Blogger.