PIERIAS NEA - Ειδήσεις και Νέα από Πιερία , Ελλάδα , Κόσμο.

Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Μελιτζάνες παπουτσάκια - Από τα νοστιμότερα πιάτα της ελληνικής κουζίνας


Υλικά
 
  • 4 μεγάλες μελιτζάνες
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. πάστα ντομάτας
  • 1 κ. γλ. κύμινο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρασί (λευκό ή κόκκινο)
  • 1 κ. σ. ζάχαρη
  • 200 γρ. φέτα, ξερή
  • Λάδι για το ψήσιμο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Κόψτε τις μελιτζάνες σε μήκος στα δύο, αφαιρέστε το κέντρο τους και χάσουν τα υγρά του με αλάτι για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε.
  3. Ψήστε τις μελιτζάνες στο φούρνο για περίπου 20- 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσό καφέ χρώμα.
  4. Εντωμεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να χάσει το ροζ χρώμα του. Προσθέστε την πάστα ντομάτας, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί. Σιγοβράστε για 10- 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
  6. Προσθέστε τη ζάχαρη και αφήστε το μείγμα να βράσει για άλλα 5-10 λεπτά. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο νερό.
  7. Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Προσθέστε τη φέτα, ανακατέψτε καλά, και χρησιμοποιήστε το μείγμα για να γεμίσετε τις μελιτζάνες που έχετε ψήσει.

Βήμα 8
Τοποθετήστε τις γεμισμένες μελιτζάνες σε ένα βαθύ ταψί, προσθέστε λίγο νερό στο κάτω μέρος του ταψιού, και ψήστε για 20- 30 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν πλήρως (μπορείτε να πασπαλίσετε με κάποιο τυρί τριμμένο).

Δημοσίευση σχολίου

Το www.pieriasnea.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget