PIERIAS NEA - Ειδήσεις και Νέα από Πιερία , Ελλάδα , Κόσμο.

Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Όψιμος ο φετινός τρύγος στην Πιερία


Δημήτρης Ρουκάς M.Sc. Τέχν. Γεωπόνος Επιστημονικός Συνεργάτης Π. Ε. Πιερίας



Όλα συγκλίνουν ότι η Κλιματική Αλλαγή καθυστέρησε για φέτος τον τρύγο. Οι ασταθείς και σε πολλές περιπτώσεις ακραίες καιρικές συνθήκες οδήγησε την Πιερίας να μπει στον τρύγος αρκετά όψιμα σε σχέση με άλλες χρονιές. Τα σκαμμπανεβάσματα των καιρικών συνθηκών έφεραν τον φετινό τρύγο (2023) να εξελίσσεται σε πολύ δύσκολη χρονιά για τους παραγωγούς. 

Οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις της Άνοιξης και του Ιουνίου, δημιούργησαν συνθήκες ασθενειών, κυρίως περονόσπορο, όπου οι παραγωγοί κλήθηκαν να τις αντιμετωπίσουν. 

Οι μεγάλοι καύσωνες του Ιουλίου και Αυγούστου και τέλος οι βροχοπτώσεις στις αρχές του Σεπτεμβρίου εμπόδισαν και καθυστερούσαν τα σταφύλια να ολοκληρώσουν τον φυσιολογικό κύκλο ωρίμανση τους (ανεβάσουν τους βαθμούς τους) και πήγε πίσω τη χρονιά. Ευτυχώς το «φθινοπωρινό καλοκαίρι» των τελευταίων ημερών βοήθησε στην περαιτέρω ωρίμανση των σταφυλιών και οδήγησε να έχουμε μιας πολύ καλή ποιότητα σταφυλιών για τρύγο.

 Η Πιερία βρισκόμαστε σχεδόν στα τελειώματα του φετινού τρύγου και η παραγωγή αναμένεται να κινηθεί μειωμένη.

Ο τρύγος αποτελεί το αποκορύφωμα του αμπελουργικού κύκλου, αποτέλεσμα της προσπάθειας και του μόχθου μιας ολόκληρης χρονιάς. Οι παραγόμενοι οίνοι της Πιερίας βασίζονται σε ελληνικές αλλά και σε διεθνείς αμπελοοινικές ποικιλίες όπου το μεράκι και η γνώση των αμποελουργών –οινοποιών της, μετατρέπουν το φυσικό χυμό των σταφυλιών στους επώνυμους ποιοτικούς Πιερικούς Οίνους.


Ας ξεκινήσουν οι ζυμώσεις για να παράγουμε και φέτος τους εκλεκτούς επώνυμους ποιοτικούς Πιερικούς Οίνους.








Καλή οινοποίηση.

Και φέτος απολαμβάνουμε τους Πιερικούς Οίνους


Δημοσίευση σχολίου

Το www.pieriasnea.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget